СТАРОГРАДСКА ОЛИМПИЈАДА СПОРТА

Градска општина Стари град, у сарадњи са Спортском гимназијом, организује у суботу, 12. октобра, „Староградску олимпијаду спорта”, за ученике од петог до осмог разреда основних школа.

Староградски основци, репрезентативци својих школа, у оквиру „Староградске олимпијада спорта”  такмичиће се и  приказаће свој таленат и вештину у седам спортских игара прилагођеним њиховом узрасту – у одбојци, баскету, малом фудбалу, повлавчењу конопца, у трци у пару са везаном ногом и на полигону спретности.

„Староградска олимпијада” одржаће се у дворишту Спортске гимназије, од 12 часова, а као увод у ово спортско такмичење, са почетком у 10 сати стартује трка ученика III и IV разреда основних школа – „Брзином до звезда”, која се организује у сарадњи са Атлетским савезом Србије.

Староградске основце на теренима Спортске гимназије, која се налази на Дорћолу, у Улици херцег Стјепана 7, очекује прави спортски дан, сјајно дружење и занимљива такмичења, као и пехари и медаље за најбоље.

„Важно је учествовати” је стари олимпијски мото, а све додатне информације староградски основци могу добити од својих професора физичког васпитања.