СТАРОГРАЂАНИ СЕ ЗВАНИЧНО ПРИКЉУЧИЛИ АКЦИЈИ „ЧЕП ЗА ХЕНДИКЕП”

Старограђани су увелико познати као велики очуваоци природне средине, али и хуманисти, па смо неретко били у ситуацији да видимо како и запослени, али и грађани у општину Стари град доносе чепове пластичних амбалажа и стационирају их на једно место.

Акцију „Чеп за хендикеп” покренуло је Удружење особа са инвалидитетом, корисници механичких и електричних ортопедских помагала, у циљу унапређења сопственог положаја.

Градска општина Стари град је одмах подржала ову акцију. Скупљајући чепове, помажемо да они којима су ова помагала потребна до њих што пре и дођу, а начелник Управе градске општине Стари град Андреј Белингар је јуче званично и потписао протокол о сарадњи са Зораном Мартиновим, оснивачем удружења и акције „Чеп за хендикеп”, из Зрењанина. Протоколом су се обе стране обавезале да ће чепови бити искоришћени у праву сврху.

– Задовољство нам је да се прикључимо једној овако лепој и пре свега хуманој акцији. Сви знамо да данас ништа није јефтино, а поготово помагала овакве врсте. Ми ћемо скупљањем чепова допринети колико год је могуће – рекао је начелник Управе Андреј Белингар, а ништа мање задовољство није изразио ни господин Мартинов који се захвалио општини Стари град и Старограђанима што брину о онима којима је помоћ преко потребна.

Заинтересовани Старограђани чепове могу донети у Контакт центар , који се налази у приземљу општинске зграде, у Македонској 42, одакле ће бити упућени даље где је потребно.