СТАРОГРАЂАНИ ПРЕДАЛИ ТОНУ ЕЛЕКТРОНСКОГ ОТПАДА ЗА РЕЦИКЛАЖУ

Градска општина Стари град, у сарадњи са предузећем „Сет рециклажа“, организовала је 24. и 25. јуна, по пети пут, „Еко викенд”, код СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић”.

И поред изузетно топлог и спарног времена, Старограђани су показали да брину о животној средини. Више од 30 суграђана донелео је свој електронски и електрични отпад. Укупно око тону дотрајалих уређаја.

Суграђани су долазили пешице или сопственим аутомобилима. Доносили су неисправне електричне апарате, комаде беле технике, старе телевизоре, лаптопове или мониторе које више не употребљавају.

За свој труд, подршку и иницијативу да допринесу еколошки чистијем Старом граду добили су и одговарајућу материјалну надокнаду по ценовнику „Сет рециклаже”.

– Није ми први пут учествујем у оваквој акцији. Ово је одлична идеја. Одазвао сам се с обзиром да не станујем далеко и да се на другим местима не откупљују телевизори – рекао нам је Старограђанин Влада Зековић, који је, уз помоћ пријатеља, уз неисправан телевизор, довезао усисивач, две пегле и стари видео-рекордер.

Затекли смо и млади пар који је за рециклажу донео компјутерску тастатуру, али и једну старију Старограђанку, која се интересовала и о другим општинским еко активностима и посебно о програмима за наше пензионере и старије суграђане.

Владимир Драгутиновић из „Сет рециклаже” истакао је да је акција протекла веома успешно с обзиром да је камион напуњен са тоном електричног отпада, и да су се многи суграђани распитивали када ће се акција поновити.

– Суграђани су похвалили нашу акцију коју успешно спроводимо већ неколико година у сарадњи и уз подршку еколошки одговорне општине Стари град – истакао је Владимир Драгутиновић.