ОПШТИНА СТАРИ ГРАД ОРГАНИЗУЈЕ ЕДУКАЦИЈУ СТАМБЕНИХ ЗАЈЕДНИЦА ИЗ ПРОТИВПОЖАРНЕ ЗАШТИТЕ

У циљу унапређења противпожарне заштите у староградским стамбеним заједницама, Градска општина Стари град током наредне недеље, од 3. до 7. јула, организује серију предавања и обуку председника скупштина/савета зграда и управника стамбених заједница.

Едукација ће се одржати у великој сали ГО Стари град, у приземљу општинске зграде, Македонска 42, сваког радног дана од 19 сати, сем у петак (7. јула) када ће почети у термину од 17.30 сати.

Како је главни циљ Градске општине Стари град успешна сарадња и непосредна комуникација са суграђанима, едукацији ће присуствовати председник општине Марко Бастаћ, који је и председник општинског Штаба за ванредне ситуације, заменик председнице Скупштине општине и члан Штаба задужен за ванредне ситуације Аврам Израел, као и чланови Добровољног ватрогасног друштва „Стари град”.

Едукација обухвата предавање из важних тема из области превентивне заштите од пожара – од израде плана евакуације, правила заштите од пожара у стамбеним зградама, набавке апарата за гашење и обуке станара. Обука се односи на мере оперативног деловања надлежних лица, као и на конкретне поступке при евакуацији станара у случају избијања пожара или других елементарних непогода.

Градска општина Стари град је за све представнике староградских стамбених заједница обезбедила информативни плакат са упуствима о противпожарној заштити, који треба да буде окачен на видном месту у улазима староградских стамбених зграда.