СТАРИ ГРАД НА ФИНАЛУ СВЕТСКЕ РАГБИ ЛИГЕ

На позив Британске рагби полицијске асоцијације члан Већа општине Стари град Пeтар Бојовић и помоћник директора СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“ и тренер репрезентације Србије у Рагбију XIII Радослав Новаковић, боравили су од 29. новембра до 1. децембра, у посети Манчестеру, у Великој Британији.

Домаћин је био Јан Сибриџ, председник Федерације. Гости су 30. новембра присуствовали финалу Светске рагби лиге, утакмици између репрезентација Новог Зеланда и Аустралије, на чувеном стадиону Олд Трафорд. Посета је прерасла оквире спортског сусрета, јер су у оквиру протоколарних сусрета, нашу делегацију примили градоначелник Наем Ул Хасан, и члан Градског већа Џеф Смит, задужен за финансије и људске ресурсе.

Пријем је одржан у градској скупштини. У отвореном и пријатељском сусрету разговарало се о потенцијалној сарадњи општине Стари град и града Манчестера.Такође, организована је и посета главној полицијској станици Манчестера, где је госте из Србије примио главни детектив Рас Џексон. Домаћини су за госте из Србије организовали и обилазак стадиона Фудбалског клуба Манчестер сити.