СРПЦ “МИЛАН ГАЛЕ МУШКАТИРОВИЋ” – ПОНОВО РАДИ БАЗЕН

Помоћник градоначелника Београда Александар Шапић и председница општине Стари град Мирјаном Божидаревић отворили су 18. јуна обновљени објекат затворених базена Спортско рекреативног пословног центра “Милан Гале Мушкатировић” и Међународни пливачки митинг “НЛБ Трофеј Београда”.

Отварању су присуствовали челници општине Стари град. Радови су почели прошле године и за обнову затворених и отворених базена, крова, стаклене фасаде и базенске технике центра Општина је издвојила је око милијарду динара.

Понос Београда

– Ово је велика ствар за град јер је Београд последњих година имао проблем са мањком базена. Отварањем врхунског базена, као и скорим завршетком радова на отвореним базенима Београђани ће добити један прелепи комплекс у коме могу максимално да уживају. У припреми су и базен у СЦ “11. април” у Новом Београду, као и “балон” на Ташмајдану, тако да ће наши спортисти имати услове да тренирају у својој земљи – рекао је Александар Шапић, помоћник градоначелника и наш прослављени ватерполо репрезентативац.

Председница Божидаревић је изразила задовољство што је дочекан дан када је поново почео да ради затворени базен. Отворени базени ће ускоро бити у функцији, најавила је председница, и подсетила присутне да је објекат из безбедносних разлога затворен још марта 2006. године.

Звезда пливачког митинга била је репрезентативка Нађа Хигл, која је рекла да је јако срећна што је отворен један овако леп базен који ће пливачима омогућити најбоље услове да се припреме за Олимпијске игре у Лондону 2012. Председница Ронилачког савеза Србије Божана Остојић истакла је да је задовољна напорима које град улаже да би оспособио спортске центре у Београду и да младе генерације које долазе добијају нова места за дружење и рекреацију.

Градска општина Стари град преузела је бригу о спортском центру 2005. године. Радови на реконструкцији почели су прошле године а за обнову затворених и отворених базена, крова, стаклене фасаде и базенске технике центра издвојено је око милијарду динара. Можемо слободно рећи да је обновљени СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“ са тениским теренима на којима се одиграва АТП турнир „Serbia open“ већ сад постао не само спортски већ и туристички центар и свакако понос нашег града.