СРЕЂИВАЊЕ СПОРТСКИХ ТЕРЕНА У ОШ „ БРАЋА БАРУХ“

Школско двориште ОШ„ Браћа Барух“ од данас је улепшано за фудбалски терен на коме ученици ове школе али и млади из овог краја могу безбедније да играју фудбал.

– Општина Стари град је у сарадњи са Канцеларијом за младе града Београда и јавног предузећа „ Зеленило – Београд“ помогла да се терен у ОШ „ Браћа Барух“ огради заштитном оградом тако да са првим данима пролећа ученици али и млади из овог краја могу да на безбеднији начин да уживају у спорту“ рекла је на заменица председнице општине Стари град Ана Даниловић.

Коста Андрић, директор Канцеларије за младе града Београда истакао је да је ово наставак акције коју је Канцеларија за младе покренула пре годину дана и до сада је овом акцијом сређено десет школских општина. „ Ово је добар пример сарадње приватног и јавног сектора. На територији општине Стари град ово је треће школско двориште. Прошле године смо средили дворишта у ОШ „ Михајло Петровић Алас „ у сарадњи са Уника осигурањем и двориште у ОШ „ Краљ Петар Први“ у сарадњи са ЈП „ Зеленило- Београд“.

-Данас смо у овој школи захваљујући иницијативи бивших ученика али нам је у акцији помогла општина Стари град која је поставила заштитну ограду док је „Зеленило- Београд“ поставило нове голове и травнату површину“ – рекао је Коста Андрић.

Директор школе Драган Јовановић није крио задовољство:

-Захваљујемо свима који су учествовали у овој акцији али морам да нагласим да нам је општина Стари град у протекле две године донирала око два милиона динара којим смо средили фискултурну и свечану салу, купили неопходна учила. Иначе ученици наше школе освојили су прво место у спортским такмичењима на Старом граду- истакао је Јовановић.

Један од иницијатора данашње акције јесте бивши ученик ове школе Марко Васић који је видевши сређено двориште у ОШ „ Михајло Петровић Алас“ дошао на идеју да среди и ово школско двориште.

– Распитао сам се ко је средио двориште у „ Аласу“, обратио се Канцеларији за младе града Београда, они су нам одмах изашли у сурет и ево нас данас овде задовољни“- рекао је Марко Васић.

И Петар Ракочевић, заменик директора ЈКП „ Зеленило – Београд“ изразио је задовољство успехом акције.