„СПОРТ У ПОЛИЦИЈИ“: ЗАВРШНА ТАКМИЧЕЊА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БЕОГРАДА У СЦ „ШУМИЦЕ“

У сарадњи Спортског савеза Србије и Министарства унутрашњих послова  ове године је покренуто  такмичење „Спорт у полицији“ у коме учествују припадници 27 полицијских управа наше земље, на локалном, регионалном и републичком нивоу.

Завршна  такмичења  Полицијске управе Града Београда, одржавају се у Спортском центру „Шумице“. Преко 120 спортских тимова београдске управе МУП-а одмерaвају снаге у пет спортских дисциплина. У току јуна одржавају се надметања у : футсалу (малом фудбалу), одбојци, баскету „3×3“ и атлетици, док ће се такмичење у џудоу одржати током августа.

Финалним утакмицама, свечаном проглашењу победника и додели признања најбољим екипама у футсалу, које је одржано 10. јуна, присуствовали су Давор Штепанек, председник Спортског савеза Србије, Горан Маринковић, генерални секретар овог савеза, Недељко Јовановић, члан Већа општине Стари град и Мирко Вујовић, секретар Спортског савеза Стари град и координатор такмичења.

„Општина Стари град и Спортски савез Стари град, уз СЦ „Шумице“, преузеле су на себе организацију такмичења и на томе им дугујемо велику захвалност. „Спорт у полицији“ постаће традиционална спортска манифестација, јер је спорт важан сегмент у раду и деловању припадника МУП-а“, оценио је Горан Маринковић из Спортског савеза Србије.

„Општина Стари град и наш Спортски савез пружили су логистичку и организациону подршку у релизацији овог такмичења, које је у потпуности, по броју пријављених екипа, оправдало наша очекивања. Ово је пилот пројекат и веома смо задовољни одзивом припадника МУП-а“, истакао је Недељко Јовановић и нагласио да је промоција спорта важан сегмент рада за општину Стари град.

„У такмичењу Полицијске управе за Град Београд данас смо добили победника у футсалу – екипу Жандармерије, док од следеће недеље крећемо са надметањима у баскету“, саопштио је Мирко Вујовић, додавши да ће општина Стари град и Спортски савез Старог града изаћи у сусрет свим спортским такмичењима и манифестацијама.

„Ту смо пре свега да промовишемо спорт, као и да омогућимо што боље услове за такмичење“ истакао је Вујовић након финалне утакмице у малом фудбалу (футсалу) у коме су се састале искусне екипе Жандармерије и  САТИТ-а (Сектора за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије). У узбудљивом мечу, славила је Жандармеријa са резултатом 4:1.