АКЦИЈА „РЕЦИКЛИРАЈ ЗА ЖИВОТ МАЛОГ БОШКА“ ДАНАС НА СТАРОМ ГРАДУ

У сарадњи Градске општина Стари град и ЈКП „Градска чистоћа“ данас је организована акција „Рециклирај за живот“, чији је целокупни приход намењен куповини најскупљег лека на свету за лечење малог Бошка Гуглете.

Старограђани су позвани да у дворишта основних школа на Старом граду, од 8 до 20 часова, донесу Пет, Мет и папирни рециклажни отпад где ће бити прикупљен, разврстан, а потом и транспортован до пунктова овог комуналног предузећа.

У рециклажни контерјер постављен у дворишту „Дринке“ прве пластичне флаше и лименке одложили су Мариа Марков, помоћница председника општине, Мина Цакић из ЈКП „Чистоћа“ и Бошкова мама Нађа Гуглета.

„Укључили смо се у акцију „Рециклирај за живот“ како бисмо подстакли суграђане, посебно наше најмлађе, да узму учешће у прикупљању средстава за лечење деце. Намера нам је да мотивишемо суграђане на солидарност и хуманост, али истовремено да укажемо на важност рециклаже“, нагласила је Марија Марков, помоћница председника општине и позвала све суграђане да се одазову акцији и да  данас, у што већем броју дођу у дворишта староградских основних школа, да донесу пластичне флаше, лименке, чепове, металне конзерве и стари папир како би сви заједно пружили допринос борби за безбрижно детињство малог Бошка.

„Староградски волонтери су спремни да од суграђана преузму веће количине рециклажног отпада. Радници „Чистоће“ су јутрос однели стари папир и рециклажни отпад који су током прошле недеље прикупили запослени у општини Стари град“, додала је Мариа Марков.

Новчана средстава од прикупљеног  рециклабилног отпада биће уплаћена на рачун за лечење дечака Бошка, за чији лек је потребно више од два милиона евра.

„Мој син болује од ретке и смртоносне спиналне мишићне атрофије тип 1. До сада смо прикупили, донацијама и смс-овима, око 16 милиона динара, а за терапију и лек „золгесма“ је потребно 294 милиона. Ова акција је сјајна, јер осим што се прикупља новац за лечење мога сина, чувамо и нашу животну средину“, истакла је Нађа Гуглета, која се нада да ће се акција наставити и у другим градовима наше земље.

Мина Цакић из ЈКП „Чистоћа“ очекује да наши суграђани данас дођу у великом броју до дворишта основних школа на Старом граду.

„Довољно је да свако донесе макар и једну пластичну боцу или било који рециклажни отпад који сви имамо у домаћинствима“, поручила је  Мина Цакић.

Пунктови за прикупљање рециклабилног отпада налазе се у:

  • Основна школа „Браћа Барух”, Деспота Ђурђа бр. 2
  • Основна школа „Дринка Павловић”, Косовска бр. 19
  •   Основна школа „Краљ Петар Први” објекат у дворишту у улици Маршала Бирјузова бр. 43
  • Основна школа „Михаило Петровић Алас”, Господар Јованова бр. 2
  • Основна школа „Скадарлија”, Француска бр. 26
  • Основна школа „Вук Караџић”, Таковска бр.  41
  • Основна школа за заштиту вида „Драган Ковачевић”, Шафарикова бр. 8