СЛАВА „ДУНАВСКОГ ОБДАНИШТА“

„Дунавско обданиште“, које се налази у Цара Душана 1, прославило је 16. фебруара славу, Светог Симеона Богопримца. Деца су са васпитачима припремила програм о животу Светог Симеона а госте су дочекивали са својим радовима на којима су биле исписане речи Јована Дучића. У славски уређеном простору највише пажње привукли су колачићи који су дело малишана из овог вртића.

– На падини окренутој Дунаву, подигнута је посебна зграда обданишта. Крсно име вртића прослављено је 16. фебруара 1930. године а свечано отварање зграде обављено је 16. фебруара следеће године. „Дунавско обданиште“ до данашњих дана није прекидало свој рад. Предшколска установа „Дечји дани“, вођена сигурном и искусном руком директорке Снежане Нешић има велики одговорност и велики ентузијазам да очува традицију и праве вредности и даље окупља децу из овог краја и пружа им исти осећај љубави, као много година уназад – рекла је поздрављајући госте Весна Дивић-Миловановић, руководилац „Дунавског обданишта.

Посебан гост, као и ранијих година била је Олга Нешић, која је давне 1930. године, тада ученица Основне школе Петар Други, уз присуство кнегиње Олге Карађорђевић и свештенства била кума обданишта и дала му име „Дунавско обданиште“

За све присутне посебно уживање био је наступ Мадам Пијано са њеним оркестром.