ПЛАКЕТА ЗА УСПЕШНУ САРАДЊУ ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

Председница градске општине Стари град Мирјана Божидаревић примила је у радну посету руководство Бициклистичког савеза Београда, председника Небојшу Попова и секретара Ранка Марића. Повод састанка био је наставак успешне сарадње Савеза са својом матичном Општином.

Председник Попов упознао је председницу са програмом рада Савеза у 2009. години и истакао да Савез посебан акценат ставља на две међународне трке: 38. трку “Кадети око Београда” и 61. јуниорску трку “Трофеј Београда – ГП Агробанке”, која се од ове године поново налази у календару светске бициклистичке федерације. Кроз ове две трке најбоље се могу сагледати резултати рада београдских клупских школа бициклизма за млађе категорије.

Градска општина Стари град је, уз Секретаријат за спорт и омладину, и претходих година била покровитељ ових трка, па је договорен наставак сарадње.

Председница Божидаревић је истакла да општина Стари град улазе доста средстава за развој спорта и да јој представља задовољство ако се тај развој базира на млађим категоријама, јер је то уједно улагање и у будућност.

На крају састанка председник Попов је Мирјани госпођи Божидаревић уручио пригодну плакету Бициклистичког савеза Београда поводом 125 година бициклизма у Београду, јубилеја са којим може да се поноси још само пар спортова у нашем граду.