ШКОЛА КОМПЈУТЕРА ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

Староградски пензионери имају прилику да похађају бесплатну школу компјутера коју организује Градска општина Стари град.

Курс основа рада на рачунару, одржава се два пута недељно, уторком и четвртком, у просторијама општинског Контакт центра, који се налази у приземљу општинске зграде, у Македонској 42. Часови компјутерске обуке се одвијају по групама, од 14 и 15 часова, а сваком полазнику је обезбеђен компјутер или лап топ уређај за практичну наставу и учење.

Предавачи су млади староградски волонтери – информатичари, који са пуно пажње и стрпљења објашњавају старијим суграђанима све тајне хардвера и софтвера. Настава подразумева основне информације о рачунару, програме за обраду текста, употребу интернета, коришћење мејла, коришћење друштвених мрежа и скајпа – тачније како најлакше да користе компјутер за свакодневну комуникацију са најближима.

План је да у наредним месецима обуку прође што више пензионера. Прве две групе групе, са по десетак полазника, почеле су рад у уторак, 31. октобра.

Сви Старограђани, пензионери заинтересовани да постану „он лајн сениори” могу да се пријаве за бесплатну школу компјутера на телефон општинског Контакт центра 785-2-999, сваког радног дана од 8 до 16 часова.