СХВАТАЊЕ И ЗНАЧАЈ ПОРОДИЦЕ У САВРЕМЕНО ДОБА

„Центар развоја животних вредности“ организује 27. октобра, од 18 сати, предавање на тему „Схватање и значај породице у савремено доба“, у свечаној сали Градске општине Стари град, Македонска 42.

Предавање ће одржати Маја Војиновић, дипломирана педагошкиња са радним искуством у образовању, и дугогодишња сарадница невладиних организација и Јасна Ђорђевић, дипломирана психолошкиња, породична саветница, стручна сарадница и професорка психологије са десетогодишњим искуством рада у просвети. Обе су сарађивале на пројектима Института за психологију и Института за педагогију.

Садржај предавања:

– Избор партнера

– Врсте породице

– Дечија слика света

– Развојно – едукативни програм о породици

Градска општина Стари град и „Центар развоја животних вредности“ позивају све заинтересоване суграђане да присуствују предавању чије се теме односе на доношење важних животних одлука у личном и породичном животу у савременом друштву – од избора и слагања са партнером и здравог односа који би довео до складне породице, упознавања са основним етапама психо-социјалног развоја детета и пружање сазнајне подршке родитељима у бољем разумевању њихове улоге и одговорности у развоју детета до концепта развојно – едукативног програма, насталог из потребе постизања најбољих резултата у развоју међуљудских односа у циљу очување заштитне и васпитне функције породице, превазилажење породичног дисбаланса, подизања родитељске компетентности за пружање подршке деци, као и развијоја модела компензаторног васпитања и васпитне одговорности.

Организатори су се потрудили да предавање буде пропраћено кратким филмовима, занимљивим илустрацијама и примерима.

Улаз је слободан.