ОПШТИНА СТАРИ ГРАД У АКЦИЈИ ОЗЕЛЕЊАВАЊА

Градска општина Стари град организовала је нову акцију уређења малих зелених површина на тротоарима у околини Влајковићеве улице. Када су представници центарлне београдске општине претходни пут засадили биљке и поставили украсне оградице, оне су постале мета вандала и убрзо су нестале или биле уништене.

„Ми не одустајемо од напора да чувамо Стари град. Данас и сутра ћемо заједно са станарима околних зграда уредити и зеленилом оплеменити десетак локација на угловима Влајковићеве и околних улица, а у наредном периоду ћемо исто то чинити и у другим деловима Старог града“, каже председник општине Марко Бастаћ и изражава наду да ће се пролазници, као и комшије, у добром духу односити према новим мини-баштицама.

Вредне представнике општине Стари град поздрављале су комшије, нудили их кафом и водом, из оближње пекаре је стигло окрепљење у виду кифлица, а госпође Маргарета Козлов Поповић и Јасна Дрндић похвалиле су акцију.

„Много је лепше да се у овим баштицама налазе биљке, него као до сада опушци, отпаци и псећи измет“, рекла је госпођа Козлов, станарка зграде у Влајковићевој 6, док је њена комшиница Јасна из зграде у броју четири поручила „Само да потраје, да неко не обесмисли труд младих људи из општине Стари град“.

Из општине Стари град најављују да ће у наредном периоду на овај начин оплеменити још 40-ак површина које се налазе на тротоарима Старог града.