САВРЕМЕНА РАЧУНАРСКА ОПРЕМА ЗА ФАКУЛТЕТ ЛИКОВНИХ УМЕТНОСТИ

Председница општине Стари град Мирјана Божидаревић уручила једанас декану Факултета ликовних уметности проф. Слободану Роксандићу савремену рачунарску опрему (три компјутера, три ласерска штампача, један дигиталан ДВД камкодер и лаптоп).Председница општине је нагласила да је рачунарска опрема неопходна за савремену наставу на Факултету, посебно за будуће сликаре и вајаре, и да она посебно уважава уметничке факултете где је таленат право богатство и увек у првом плану.

– Општина је пре неколико година уредила фасаду зграде у Кнез Михаиловој улици, уложила у сређивање расвете у излозима галерија, а недавно смо Факултету набавили и два видео бима и опрему (120 столица, 50 столова) – подсетила је председница општине.

Декан факултета је нагласио да има све комплименте за општину Стари град, да је годину дана на овој функцији и да заиста не сме ни да замисли како би радили и пратили савремене токове без технолошке помоћи коју су добили од општине.

– Ми смо овде у Кнез Михаиловој улици и на нама је свима да чувамо лепо лице ове улице која је део културе нашег града. Надам се да ће се ова, за нас драгоцена сарадња са општином Стари град, наставити.