САРАДЊA ОПШТИНЕ И БЕОГРАДСКЕ ЦРКВЕНЕ НАРОДНЕ КУХИЊE

На иницијативу председника Градске општине Стари град Дејана Ковачевића, успостављена је сарaдња између општине и Београдске црквене народне кухиње у Француској 1, која ради под окриљем Српске православне цркве – Архиепископије београдско карловачке Узимајући у обзир намену и сврху постојећег објекта, наша општина је обезебедила средства за отплату дуга за закуп.

Веће ГО Стари град, у сарадњи са Српском православном црквом, донело је закључак о искључењу поменутог простора из фонда “Пословног простора општине Стари град”, и доделио га на коришћење Архиепископији београдско карловачкој без икакве накнаде, све док се користи у сврху и намену коју обавља Београдска црквена кухиња.

– Већ четири године кухиња свакодневно храни преко 1600 социјално најугроженијих Београђана, претежно Старограђана. Упутили смо ову иницијативу због вишеструког повећања броја корисника од почетка 2014. године. Руководство општине је препознало наш вишегодишњи рад и труд да помогнемо најсиромашнијима, што је у духу православља и ми јој захваљујемо на разумевању – каже секретар Верског добровољног старатељства јереј Владимир Марковић.