САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

Поводом информације, објављене у средствима јавног информисања, да је Градска општина Стари град била донатор Добротворног фонда „Катарина Ребрача“, обавештавамо јавност да општина никад није уплатила финансијска средства на рачун овог Фонда.

Општина Стари град је септембра 2007. године склопила уговор о донацији са Институтом за онкологију и радиологију Србије вредан 5.000.000 динара, намењених реновирању првог спрата Института. Такође, овом Институту, општина је упутила и донацију од милион динара за куповину опреме за дозиометрију.

Осим тога, општина Стари град учествовала је и у куповини првог покретног дигиталног мамографа у Србији, у акцији коју је покренула Фондација Б92, у сарадњи са Институтом за онкологију, Министарством здравља и Републичким заводом за здравствену заштиту. Средства у вредности од милион динара уплаћена су директно на рачун Фондације Б92.

Катарина Ребрача, обратила се општини Стари град 5. марта ове године, са захтевом да јој се одобре средства у износу од 200.000 динара, за организацију „Женског базара здравља“, али је овај захтев одбијен због непотпуне документације.

Без обзира на ово, општина Стари град остаје отворена за сарадњу са разним фондовима и хуманитарним организацијама које имају за циљ пружање хуманитарне помоћи, али уз стриктно поштовање јасно прописаних услова општине за доделу финансијске помоћи.