САОПШТЕЊЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД ПОВОДОМ НАВОДА “FAMILY SPORT” ОБЈАВЉЕНИХ У ПОЈЕДИНИМ МЕДИЈИМА

Поводом навода објављених у појединим медијима, који су пренели саопштење фирме “Family sport” д.o.o. на тему раскида уговора између ГО Стари град и фирме “Family sport”, Општина Стари град саопштава следеће:

Став Градске општине Стари град је да би судски органи требало да реше овај случај. У складу са законским и уговорним оквирима следећи корак општине Стари град је подношење тужбе против фирме “Family sport”. Држава ће свакако решити овај случај, тако што ће га препустити надлежним судским органима, који ће на основу судске пресуде донети коначну одлуку.
Правда и закон морају бити једнаки за све. Имовину грађана Старог града не може нико даотме. Уговор који је потписан након јавно објављеног конкурса са условом организације АТП турнира недвосмислено одређује обавезу закупаца од које их нико не може ослободити.
Чињенице су да у уговору између ГО Стари град и фирме “Family sport” д.o.o. јасно стоји да уколико “Family sport” сваке године не организује АТП турнир, не плаћа редовно закупнину, општина Стари град као закуподавац има обавезу да са њима раскине уговор.

Одлука о раскиду уговора је донета зато што је наступио раскидни услов, одустанак од турнира и не може се никако другачије тумачити.

Уосталом, да ли је на поменутој локацији била ливада најбоље знају власници, грађани Старог града који на истој играју тенис последњих 25 година.