САКУПЉЕНО ОКО ТРИ ТОНЕ ЕЛЕКТРИЧНОГ ОТПАДА

Савет за заштиту животне средине Скупштине градске општине Стари град је 28. септембра испред СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“, у сарадњи са „Сет рециклажом“ која има интегралну дозволу за рециклажу електронског и електричног отпада, организовао акцију откупа и рециклаже електронског и електричног отпада под називом „Еко викенд“.
87 грађана је одложило своје неупотребљиве уређаје и на тај начин поред зарађеног новца освојило и захвалницу за допринос у заштити животне средине на Старом граду и симболичне поклоне.

Сакупљено је око три тоне отпада. Осим грађана, електронске и електричне старе уређаје донеле су и два предузећа, једно од њих је ЈП СРЦ „ Милан Гале Mушкатировић“

Стари мобилни телефони, расхладни уређаји, покварени грејачи,монитори, само су део електро отпада који су грађани доносили, и тако попунили рециклажни камион.

– Циљ нам је да се грађани едукују и мотивишу да рециклирају, посебно електронски отпад јер садржи доста штетних супстанци како за животну средину тако и за здравље људи – казала је поводом акције Ивана Лазић, председница Савета за заштиту животне средине.