СА СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА СТАРОГ ГРАДА

Утврђен план за постављање тезги

Новина у предлогу Плана за постављање тезги и других привремених објеката на територији Старог града су тезге за продају цвећа које ће бити у Скадарској улици, Кнез Михаиловој и на Тргу Николе Пашића.
У оквиру редовне помоћи здравству Дому здравља Стари град додељено је 539.829 динара за набавку вакцина. Помоћ су добили и Клуб жена оболелих од тумора дојке “Живети као некада”, “Југословенска асоцијација класичних гитариста”, Фонд за унапређење демократије “Љуба Давидовић” и Савез студенета Грађевинског факултета.
Црвеном крсту је додељено 620.000 динара за грађевинско – занатске радове на згради на Студентском тргу 18. За набавку електронског издања Географске енциклопедије насеља Србије и Проградмског пакета РАС за основне и средње школе са територије општине Стари град одобрено је 300.000 динара.
За планиране радове на рестаурацији фасаде Правно биротехничке школе општина Стари град ће издвојити 4.600.000 динара. За Прву београдску гимназију опредељено је 344.928 динара за израду металне ђубријере и за набавку парковских клупа. Београдској филхармонији додељено је 257.140 динара за организовање диxиленд музике за ученике осмих разреда основних школа Старог града.

Радови на одржавању Сремске, Јеврејске, Косанчићевог венца…

На седници Општинског већа прихваћен је Програм одржавања улица за следећу годину, на територији наше општине. Уредиће се улице: Сремска, Маршала Бирјузова, Солунска, Јеврејска, Браће Барух, Мике Аласа до Дубровачке, Дубровачка, Кнез Милетина, војводе Добрњца, Копитарева градина, Ђуре Даничића, Влајковићева, Далматинска до Таковске, Стевана Сремца, Косанчићев венац(калдрма), Краља Петра( од Кнез Михаилове до Саборне цркве), Страхињића Бана(од Змај Јовине до Скадарске), Цетињска (од Булевара Деспота Стефана до Цара Душана), Светосавска, Зетска, Зелени венац, Бранкова и тротоар око Калемегдана.