СА СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА СТАРОГ ГРАДА

Новогодишњи вашар за најмлађе 22.и 23. децембра

Овогодишња традиционална манифестација „Новогодишњи вашар“ коју припрема општинска организација „Пријатељи деце“ и ове године одржаће се под покровитељством општине Стари град. У ту сврху општина је одвојила 123.000 динара. Новогодишњи вашар ће се одржати у холу Дома синдиката 22. и 23. децембра и на њему ће учествовати око две хиљаде деце са својим креацијама.

Удружењу грађана ЕФЕСЕФ општина је упутила донацију у озносу од 182.000 динара за одржавање VII Међународног фестивала студентског филма .Општинско веће одобрило је помоћ у износу од 224.853 динара и Друштву физичара Србије из Земуна чија два представника Огњен Ивковић и Ана Анастасијевић путују на симпозијум који ће се одржати на Тајвану. Донацијом од 300.000 динара Општинско веће је помогло Савезу драмских уметника Србије за лечење оболелих чланова док је спортском Ауто-мото савезу Београд одобрена помоћ од 16.000 динара за учешће представника општине у Новогодишњем картинг турниру чији сав приход иде у хуманитарне сврхе.

Етнографском музеју упућена је донација у вредности од 300.000 динара за одржавање позоришне представе за децу «Божићни сан» а која ће бити приказане у овом месецу.

Помоћ институцијама здравства

Градском центру за кожне и венеричне болести Општинско веће одобрило је новчану помоћ у износу од 821.280 динара за набавку рачунарске опреме као и за функционисање мрежно- оперативног система. Клиничко – болничком центру Земун упућена је донација у вредности од 150.000 динара за набавку ЕКГ апарата, док је 12.000.000 динара одобрено Дому здравља «Стари град» за куповину рентген апарата.