СА СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На седници општинског већа одржаној 19. октобра, Студенту Дејану Розгиђу из Ивањице је одобрена месечна стипендија од 10 000 динара за период септембар 2006. – август 2007. Овај надарени младић студира Електротехнички и Физички факултет а просек оцена му је 10.

Јелени Вукајловић, Александру Бијелетићу и Александри Папић, студентима Економског факултета из Београда, учесницима у програму ”Путујемо у Европу”, у сарадњи са амбасадом Републике Аустрије, одобрено је по 16,500 динара за трошкове хране и ноћења приликом путовања по европским дестинацијама. Ово троје младих изабрани су на конкурсу чији главни критеријум је био просечна оцена и редовност студирања.

Шаховском клубу слепих ”Напредак”, одобрено је 40 000 динара за куповину шаховских гарнитура.

Ради организовања концерта у част В. А. Моцарта на Коларцу 28. октобра, хору ”Браћа Барух”, најстаријем хору у Србији, основаном још 1879 као Српско Јеврејско певачко друштво, на седници је одобрено 118 000 динара.

Првој београдској гимназији ће из буџета припасти 146 557 динара за куповину серверског рачунара и клима уређаја.

Због изузетне ангажованости у асистенцији Комуналној инспекцији Старог града, полицајац ОУП-а Стари град Марко Николић, иначе из Шапца, биће награђен са
4 000 динара.