ПРОГЛАШЕНЕ НАЈУРЕЂЕНИЈЕ ШКОЛЕ

Дајем реч да ћу бити добар и чувати свој град…..

Жири еколошке патроле Саветa за екологију општине Стари град месец дана обилазио је основне и средње староградске школе и вршио контролу чистоће и уређености школа.
Жири који је био састављен од пет одборника Скупштине Стари град у категорији основних школа, одлучио је да за најуређенију школу прогласи ОШ «Дринку Павловић». За изузетан труд који су ученици и наставници ове школе показали у очувању и неговању своје околине, Савет за екологију доделио им је метлеe, књиге, цвеће и наравно џивџанe и дипломе. Осим првонаграђене ОШ «Дринка Павловић» награђене су и школе «Михајло Петровић Алас», «Стари град» док су Основне школе «Вук Караџић», «Браћа Барух», «Драгана Ковачевић», «Скадарлија», «Краљ Петар Први» добиле књиге, цвеће, дипломе и наравно џивџане.
На велику радост ђака првака од општине, као и претходних година добили су на поклон позоришну представу «Миле – пиле» у извођењу Пан театра.
Добродошлицу у име општине пожелела им је председница Мирјана Божидаревић. «Желим вам добар почетак школовања и да чувате своју околину. «Чувајте биљке, животиње и све што вас окружује. Оне, који буду најуспешнији и најбољи општина ће награђивати», рекла је Мирјана Божидаревић.
После представе и проглашења победника прваци су заједно са глумицом Оливером Виторовић положили еколошку заклетву.
Избор средњих школа није рангиран по местима, већ су титулу најлепше понеле три школе. За изузетан труд и перфектно уређено двориште и просторије, ван конкуренције проглашена је Техничко – ваздухопловна школа «Петар Драпшин» којој су додељени признање, статуета џивџана и украсно биље.
Признање, статуета џивџана и украсно биље за сређене фасаде, уређена дворишта и учионице оплемењене зеленилом, од стране Савета за екологију добиле су и школе Прва економска и Математичка гимназија.