СА СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Са седнице Општинског већа

Помоћ расељеним лицима

Општинско веће је одобрило једнократну социјалну помоћ у износу од 261.905 динара за четири породице расељене са Косова и Метохије. Одобрена су средства у износу од 1. 040.000 динара за финансирање десетодневног боравка педесет старијих и болесних мештана из Гораждевца у Пролом Бањи, док је 2.010.499 динара одобрено за боравак деце на Дивчибарама у периоду од 15. до 24. јула. Овом донацијом обухваћено је 76 деце из Гораждевца и 79. деце расељених са Косова и Метохије а који живе у Београду, као и деца са општине који су лошег материјалног стања, у сарадњи са основним школама Старог града.
Центру за информативну подршку « Наш одговор» и «Прави одговор» , часописи који су намењени избеглим и расељеним лицима, Општинско веће упутило је помоћ вредну 120.000 динара за објављивање часописа «Молба».
Управа цркве Свети Марко обратила се општини за помоћ за уређење крипте где се налазе гробови краља Александра Обреновића и краљице Драге Машин. Тим поводом, Општинско веће одлучило је да донацијом у износу од 193.500 динара помогне храм Светог Марка.
Општина Стари град помаже реализацију представе ”Мали принц” у Битеф театру, аутора Катарине Слијепчевић, у износу од 270 000 динара, који ће бити употребљени за израду костима.

Улагање у школство и здравство

Балетској школи «Лујо Давичо» одобрена је донација у вредности од 6.200.000 динара за извођење грађевинско – занатских радова у подруму школе, дворишту и светларнику и за санацију мокрих чворова у вешерају док је ОШ «Дринка Павловић» одобрена помоћ од 1.310.000 динара за извођење радова на санацији хидрантске мреже.
Дому здравља «Стари град» упућена је донација за извођење грађевинских радова и санацију мокрих чворова на шестом и петом спрату овог објекта. Укупна вредност одобрене помоћи износи 11.750.000 динара.