СА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Помоћ расељеним малишанима и деци Косова и Метохије

На редовној, 33. седници Општинског већа општине Стари град, Удружењу грађана „Здраво да сте“, из Београда, додељено је 20. 000 динара, за помоћ пројекту „Еколошки програм са фото радионицом и изложбом фотографија насталих током извођења еколошких радионица“, који се спроводи у дечјем одмаралишту „Стеван Филиповић“ на Дивчибарама, где бораве расељена деца, смештена у колективним центрима.
Захваљујући помоћи општине Стари град, малишани са Косова и Метохије – из Гораждевца, као и расељена деца из колективних центара, укупно њих 188, бораве у дечјем одмаралишту „Стеван Филиповић“ на Дивчибарама, од 26. 7. до 4.8. ове године. Ово летовање реализовано је преко Кола српских сестара Рашко Призренске епархије, коме је из општинске касе додељено 1. 679. 800 динара.

Бесплатни пливачки тренинзи за малишане на СЦ „25 мај“

Ради организовања редовних бесплатних тренинга и обуке пливања за децу са територије Старог града на базену СЦ „25. мај“, ватерполо клубу „Црвена Звезда“, припало је 202. 000 динара. Ови тренинзи ће се одржавати свакодневно у периоду од 10 до 12 сати и трајаће месец дана.

Акција „Лето у Београду“ оживеће амбијенталну целину града

Општина Стари град помаже и акцију „Лето у Београду“, којом ће се промовисати бројне манифестације уличног карактера, у циљу програмског оживљавања амбијенталних целина града. У ту сврху, Туристичкој организацији Београда додељено је 150. 000 динара.

Помоћ Дома здравља „Стари град“ у Симиној улици и вртићу „Скадарлија“

За извођење грађевинско занатских радова на првом спрату зграде Дома здравља „Стари град“ у Симиној улици, у поступку јавне набавке додељен је уговор компанији „Југодрво“ из Београда. Цена радова са припадајућим ПДВ-ом је 6. 719. 238 динара.
Општинско веће одлучило је да спроведе тендер за грађевинско занатске, лимарске и електро радове, на ремонту лифтова у вртићу „Скадарлија“, у улици Џорџа Вашингтона, предшколске установе „Дечји дани“. Вредност радова, без ПДВ-а, процењена је на 6. 500. 000 динара

Компјутерска опрема градским институцијама и музејима

Градском центру за социјални рад, Заводу за заштиту споменика културе града Београда, Педагошком музеју у Београду, Музеју примењене уметности у Београду, Општина ће, преко предузећа „Информатика“, набавити потребну компјутерску опрему. Укупна вредност опреме са ПДВ-ом је око 1. 200. 000 динара