СА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

На седници Општинског већа Старог града одлучено је да се новчана помоћ додели социјално- угроженим суграђанима, као и да се финансијска помоћ додели Удружењу ратних војних инвалида општине Стари град, у вредности од 36.620 динара за реализацију акције «Први септембар» а која је намењена деци погинулих бораца и деци ратних инвалида са наше општине.

Дотације невладиним организацијама

С обзиром да је Црвени крст Београд овогодишњи домаћин Првог међународног такмичења главних градова Балкана у пружању прве помоћи, под називом «Млади против граница» а које ће се одржати у Боговађи од 15 до 18. августа, донета је одлуку да им се одобри новчана помоћ у износу 40.000 динара.

Обнова установа културе

Музеј позоришне уметности обратио се општини да му се одобре средства за рестаурацију и конзервацију најоштећенијих делова грађе из збирке Архива и позоришних програма и плаката као и за куповину магнетофона и грамофона. С обзиром на опредељење општине да улаже у јавне установе, одобрено је 520.000 динара Музеју позоришне уметности. Такође, са исте позиције одобрена су и средства за пројекат реконструкције и адаптације зграда ( Лицеј и Оџаклија) – Музеја Вука и Доситеја. Укупна вредност помоћи износи 2.900.000 динара.

Помоћ младима

Основној школи «Краљ Петар Први», одобрено је 452.000 динара за реализацију пројекта «Савремена настава физике». Реализација пројекта осим интелектуалног развоја деце, подразумева и опремање кабинета за физику, па ће Општина купити 12 рачунара, један сервер мултимедијални пројектор, ласерски штампач и скенер.
Општина Стари град жели да подржи одлазак наших студената Електротехничког факултета на такмичење у организацији ИЕЕЕ- највећег светског удружења инжењера елекротехнике а који се одржава у Чикагу у августу месецу. Наш студентски тим ушао је у финални избор и једина је екипа ван Америке. Суштина рада којим учествују на такмичењу је ефикасно регулисани асинхрони мотор снаге 500W у широком опсегу брзина за кућну и индустријску употребу. Општина плаћа пет повратних карата и вредност донације је 360.000 динара.