СА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Рачунарска опрема за четири здравствене установе

Општина Стари град ће средствима из буџета купити рачунарску опрему за четири београдске здравствене установе. Заводу за кожне и венеричне болести припашће 10 рачунара, 1 сервер, десет ласерских штампача и два адаптера за мрежно повезивање, укупне вредности од од око 967. 000 динара. Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој припашће три рачунара, три ласерска штампача и један ЦД плејер. Вредност јавне набавке је око 230 000 динара. Институт за неуропсихијатријске болести „Др Лаза Лазаревић“, биће богатији за седам рачунара вредних око 444. 000 динара а КБЦ Земун за шест рачунара и три ласерска штампача чија је цена око 419. 000 динара. .
У цене је укључен и ПДВ, а сву опрему ће обезбедити предузеће „Информатика А.Д. из Београда.

Најбољи полицајци и ватрограсци у јулу

За полицајце месеца јула Старог града изабрани су Далибор Адамовић, Горан Лазаревић и Јовица Пећаранин. Њима је Мирјана Божидаревић, председница општинског већа, уручила новчане награде у иносу од по 4000 динара. Најбољи ватрограсац за јул је Младен Бутулија, коме је такође додељено 4000 динара.

Писмене захвалнице општини

На адресу Скупштине општине Стари град стигле су четири захвалнице. Мирјани Божидаревић, председници, захвалили су се Музичка омладина Београда, Војска СЦГ и Народно позориште, Клиника за геријатрију, као и фудбалски клуб ГСП Полет“ из Београда. Музичка омладина Београда, у допису који је потписао секретар Мирјана Томић, захваљује се централноградској општини на финансијској помоћи од 60 000 динара захваљујући којој је успешно организована 14. Летња духовна академија Музике омладине у Студеници. Војска СЦГ и Народно позориште захвални су општини на помоћи око реализације позоришне представе „Сви смо ми кромпири“ и филма „Професија: Војник“, који ће бити завршени између 15. и 20 октобра, односно почетком децембра 2005. године. Начелник Клинике за геријатрију Проф. др Младен Давидовић између осталог је поручио да „само велике и хумане људе краси несебичност хуманост и брига болесне и старе људе“. Фудбалски клуб ГСП „Полет“ захвалио се за новчану помоћ употребљену ради куповине спортске опреме за потребе млађих такмичарских категорија (петлића, пионира, кадета и омладинаца).