ПОМОЋ ШКОЛАМА И ФАКУЛТЕТИМА НА СТАРОМ ГРАДУ

Помоћ школама и факултетима на Старом граду

У циљу побољшања услова у којима се одвија настава у Староградским школама општина је из својих донација обезбедила 8.550.000 динара за извођење грађевинско-занатских радова у Техничкој школи за обраду дрвета, унутрашњу декорацију и пејзажну архитектуру. Поред ових, из донација је одвојено и 4.300.000 динара за извођење грађевинско занатских радова у школи „Михаило Петровић Алас“. Електропривредна школа добија 2.200.000 динара а Трговачка школа 6.600.000 динара, сви у исте сврхе. У истом извештају стоји и да ће захваљујући помоћи Општине Правно-биротехничка школа „9.мај“ нову школску годину отпочети са стотину нових столица и освеженим паркетом, а Прва економска школа са видео бимом, скенером и ласерским штампачем.
У јулском извештају о спровођењу поступка јавне набавке мале вредности Ректорату Универзитета у Београду одобрена је набавка пет рачунара, Филозофском факултету су припала два, као и два видео бима и један notebook. Ни Универзитет уметности из Београда неће остати ускраћен за набавку савременије опреме с обзиром да му је Општина доделила средства за куповину једног видео бима.

Четири студента Биолошког факултета путују у Хелсинки

Декан Биолошког факултета проф.Др Мирко Цвијан обратио се са молбом да се финансијски помогне одлазак четири студента студијске групе Екологија и заштита животне средине на међународни семинар „Симбиозе“ који се одржава у Хелсинкију у периоду од 29.јула до 7. августа. Тако ће залагањем Декана и уз финансијску помоћ Општине на семинар ићи Јована Ћосић, Марија Радовановић, Михаило Јелић и Милош Ступар, сви студенти и апсолвенти овог факултета.