СА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Општина уређује зелене површине

Општина Стари град одлучила је да из буџета издвоји 3. 918. 913.92 динара, којим ће, у сарадњи са ЈКП ”Зеленило-Београд”, финансирати радове на реконструкцији дечјег игралишта на Малом Калемегдану, као и на заштити јавних зелених површина (парк Калемегдан, Сквер поште, сквер ”Скопље”, парк код електричне централе, Палмотићева-Завод, Савско пристаниште, Косанчичев венац, стамбена насеља Дорћол И и ИИ).

Помоћ невладиним организацијама

Са позиције помоћи невладиним организацијама, одлучено је да се ”БЕЛ хоспице” из Београда, невладиној организацији, која се бави палијативним збрињавањем и палијативном медицином, одобри помоћ у износу од 140 000 динара, за организацију хуманитарног концерта, који ће се одржати 8.октобра у Битеф театру.
Омладини ЈАЗАСА, додељена је помоћ у износу од 45 000 динара, за трошкове организације предавања о сиди у средњим школама са наше општине. Новчана помоћ од 48 000 динара, одобрена је и опшинској организацији Инвалиди рада, а за покривање трошкова закупа простора.
Средином октобра, одржаће се ”Међународни студентски конгрес медицинских наука” и тим поводом, општина је одлучила да Асоцијацији стурдената медицине Србије и Црне Горе, додели 20 000 динара.

Факутету примењених уметности Општина је доделила 676 000 динара за набавку наставне опреме на Одсеку конзервације и рестаурације.

И ове године, оптштина Стари град одобрила је по 8000 динара, једнократне хуманитарне помоћи одличним ученицима из избеглих, прогнаних и интерно расељених породица. Првобитни списак од 30 ученика, проширен је за нових осам имена.

За бољи рад управе

У циљу повећања ефикасности рада општинске управе, одлучено је да се набави хардвери софтвер, који ће омогућити инсталирање електронске архиве. Ускоро ће приступити адаптацији Свечане сале општине, просторија редакције листа ”Стари град”, као и просторија пореске управе.

Бесплатне просторије за Јеврејску општину

Оптшинско веће је прихватило предлог ЈП Пословни простор ”Стари град”, да се Светосавска омладинска заједница Српске православне цркве-Архиепископије Београдско-Карловачке, ослободи од плаћања закупнине у згради у Гопсподар Јевремовој 42.

Донета је и одлука да се из фонда Пословног простора Старог града, изузму просторије које користи Јеврејска општина у Улици Краља Петра 71. Тиме је Јеврејској општини дато десетогодишње бесплатно коришчење поменутог простора.

Председник општине Мирјана Божидаревић уручила је новчане награде најуспешнијим полицајцима за месец август. Титулу најбољег полицајца понели су Драган Павловић, Стевица Живанов и Милосав Стиковић, док је за најбољег ватрогасца проглашен Миодраг Икадиновић.