СА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Улагање у здравство

На данашњој седници Општинског већа Старог града, одлучено је да се Дому здравља «Стари град» за извођење грађевинско – занатских радова на трећем и четвртом спрату додели новчана помоћ у износу од 12.060.000 динара.У оквиру континуиране помоћи здравству одлучено је да се за ДЗ «Стари град» купе три дигитална колор доплер уређаја чија је вредност 15.000.000 динара. Такође, одлучено је да се Зубној поликлиници «Мажестик» додели новчана помоћ у вредности од 11.100.000 динара за набавку седам стоматолошких столица и 22 стола за протетику.

Дотације невладиним организацијама

У оквиру помоћи невладиним организацијама одлучено је да се додели помоћ од 85.000 динара шаховском клубу слепих «Напредак» за учешће и организацију екипног првенства СЦГ. Младим шахистима, члановима Шаховског савеза Србије и Црне Горе Милици и Милану Московљевићу, општина Стари град доделила је новчану помоћ и тиме помогла да учествују на првенству Европе за младе шахисте које ће се одржати крајем септембра у Херцег Новом.

За климатски опоравак деце у Игалу, члановима Удружења параплегичараодобрена је новчана помоћ у износу око 400.000 динара, док је деци Удружењу бораца рата из 1990. године, додељено је 80.000 динара за набавку неопходне школске опреме.

И на овој седници, чланови Општинског Већа одлучили су да се једном броју социјално угрожених суграђана упути једнократну помоћ.

Заштита животне средине

На седници Већа усвојен је програм Савета за екологију, а који подразумева награде, куповину еколошких књига за сваког ђака-првака, као и за децу предшклског узраста, за одржавање позоришних представа, набавку саксијског цвећа и штампање еколошке заклетве.

Општина Стари град спровела је конкурс за постављање тезги и других покретних привремених објеката и одређени су корисници локација.Према речима Мирјане Божидаревић, ових дана, општина ће почети са израдом Плана за наредну годину који ће бити прослеђен Граду у току септембра месеца.