СА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Општина Стари град помоћи ће средствима из буџета Београдску Филхармонију и њену Фондацију симболичним закупом 20 седишта у сали филхармоније, чиме ће се омогућити куповина скупоцене виолине ” Lapo Cassini” из 1927. године. Вредност донације је 20 000 евра, одлучено је на данашњој седници општинског већа.

Родитељима четворки Јеремић Зорици и и Ненаду из Београда, општина ће помоћи са 142. 860 динара једнократне помоћи, за школовање деце.

Полицајац Слободан Ђукић из ОУП-а Стари град, биће награђен са 4000 динара, због изузетног ангажовања и ефикасног рада, а на предлог Одељења за комуналне послове и комуналну инспекцију.

Ради ефикаснијег организовања традиционалног јесењег кроса Старог града, Савезу спортова Стари град, додељено је 110. 000 динара.

Пријатељима деце општине Стари град, припашће укупно 230.000 динара, за реализацију програма ”Дечја недеља”, која ће се одржати од 3. до 9. октобра.

Општина ће помоћи и Библиотеку града Београда са 1.495.000 динара за извођење ентеријерских и електро радова.

За време овогдишњег ”Бемуса”, који ће се одржати од 3 до 19. октобра, Стари град ће бити домаћих угледним страним гостима. Зато је одлучено да се у ту сврху из буџета обезбеди 190 000 динара.

Општина ће финансирати и радове у Задужбини Илије М. Коларца. Процењена вредност јавне набавке је 1.500.000 динара а односи се на сређивање хола и терасе ове институције. Уговор је додељен предузећу ”Топлица дрво д.о.о” из Београда.

Одлучено је и да предшколска установа ”Дечји дани” добије нову опрему вредну око пет милиона динара. Реч је о новом намештају за играчке, креветићима, специјалним безбедоносним неонским светиљкама, маскама за радијаторе, таписонима… Општина је доделила уговор предузећу ”Техноопрема” инжењеринг из Београда.