«БЛИСКИ СУСРЕТ» СА ПРЕДСЕДНИЦОМ

Један дан у оквиру Дечје недеље, предшколци у ученици Основних школа долазе код својих председника општина и у разговору са њима износе оно што им у њиховим школама недостаје а волели би да имају, да кажу шта им смета, шта треба да буде боље .
Уз обавезно слатко послужење и срдачну добродошлицу и ове године председник општине Мирјана Божидаревић била је добар домаћин својим најмлађим суграђанима.Осим ње, мале госте дочекала је и Вјера Радовић, члан Општинског већа.
Победничком песмом хор ОШ «Михајло Петровић Алас» отворио је овај традиционални сусрет а својим афоризмима Матија Кајтез, ученик ОШ «Краљ Петар Први» изазвао је интересовање својих вршњака.Уз скромне дечје поклоне и букете цвећа, ученици су се захвалили својој председници пожелевши јој да још дуго буде на том месту, јер како рече ученица Доротеа, јер је лепа.
Али не само због лепоте, већ и због онога што је до сада учинила за њихове школе, дворишта, такмичења….
Општина Стари град је једна од ретких општина која увек када је у могућности на прво место ставља своје најмлађе суграђане. Сређивање учионица, куповина рачунарске опреме, уређење дворишта али и брига за њихову безбедност само су део онога што ова општина већ годинама ради.
И ове године у опуштеној атмосфери, ученици осам основних школа тражили су од председнице да им купи беле табле, мреже за фудбалске голове, поправи керамичку пећ, огради школска дворишта, замени подове, прозоре, тоалете.
«Драго ми је што сте ту и можете све да ме питате и да «тражите». Ваше жеље ћемо добро упамтити и наравно учинићемо све и да их вам испунимо», рекла је Мирјана Божидаревић.