ПОЧЕТАК САРАДЊЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД И ФОНДАЦИЈЕ КОНРАД АДЕНАУЕР

Председник општине Стари град Радослав Марјановић састао се данас са директором Фондације Конрад Аденауер (KAS) за Србију и Црну Гору Норбертом Бекманом Диркесом.

Саговорници су разговарали о успостављању сарадње између општине Стари град и Фондације Конрад Аденауер, спровођењу циљева Зелене Агенде за Западни Балкан, реформи и модернизацији општинске Управе, као и о важности промовисања локалних политка како би живот грађана на општини Стари град учинили још бољим.

Марјановић је истакао да је циљ новог руководства општине Стари град да унапреди квалитет живота сваког грађанина Старог града, како кроз модернизацију општинске Управе, спровођење пројекта „Озеленимо Стари град“, тако и кроз промовисање и бољу доступност богатој културној баштини и разноврсним културним садржајима који се налазе на територији општине.

Напоменуо је да је општина Стари град, прва београдска општина која је увела е-Шалтер, чиме је постала прави јавни услужни сервис за грађане и привреду. Такође, Марјановић је истакао да је циљ општине, у оквиру пројекта „Озеленимо Стари град“, да се у наредним годинама засади велики број садница дрвећа како би живот Старограђана учинили још пријатнијим.

Говорећи о значају процеса европских интеграција, нагласио је важност сарадње и подршке коју Немачка пружа Србији у економском развоју и нашем европском путу, те изразио наду да ће се сарадња између наше две државе још више продубити.

Изразивши задовољство почетком сарадње између општине Стари град и Фондације Конрад Аденауер, Бекман-Диркес је истакао да је Фондација спремна да у наредном периоду пружи подршку руководству општине Стари град у реализацији планираних циљева.