НЕЋЕ БИТИ СЕЧЕ ДРВЕЋА И УКИДАЊА ПАРКИНГ МЕСТА НА ДОРЋОЛУ

Председник Градске општине Стари град Радослав Марјановић разговарао је данас са управницима и представницима стамбених заједница из Солунске 23, 25, 30, 32, 34, 36 и 38 који су се јуче званично обратили својој општини.

Градска општина Стари град је на вашу иницијативу постигла договор са Дирекцијом за грађевинско земљиште и изградњу Београда да се даљи радови у Солунској улици који су били предвиђени за извођење према уговору о недостајућој инфраструктури, а који би подразумевали сечу неколико стабала и укидање паркинг места, обустављају, тј да радови у Солунској неће бити ни започети – истакао је Марјановић

Оно што преостаје да се уради јесте завршетак тротоара у Драчкој улици у којој је у претходних два месеца замењена дотрајала водоводна и канализациона мрежа и постављена нова асфалтна подлога.

Грађани Старог града увек могу да се ослоне на своју општину и да институционално кроз директну и отворену комуникацију решавају проблеме са којима се сусрећу.

На доњем Дорћолу је у претходних неколико месеци Градска општина Стари град заједно са Градом Београдом изградила нови паркинг у Дубровачкој 22,  са 34 нова паркинг места као и потпуно три нова дечија игралишта у Деспота Ђурђа, на углу Дубровачке и Солунске али и у Панчићевој улици. Такође, на Дунавском кеју засађени су нови дрвореди, на чему ћемо инсистирати у будућности, јер верујемо да заједничка сарадња свих нивоа власти може да допринесе бољем квалитету живота свих грађана.

Састанку су поред представника стамбених заједница присуствовали заменик председника општине Александар Тодоровић, чланови општинског већа Никола Благојевић и Бојан Калаба и представник Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Милан Алимпић.