РАДОВИ У СРПЦ „МИЛАН ГАЛЕ МУШКАТИРОВИЋ“

Делегација општине Стари град на челу са председницом Мирјаном Божидаревић, заменицом Аном Даниловић, члановима Општинског већа, и начелником Општинске управе Дејаном Ковачевићем посетила је спортски центар „Милан Гале Мушкатировић“ где су у току завршни радови на реновирању овог објекта старог скоро четири деценије. Општина Стари град до сада је обезбедила 600 милиона динара за реконструкцију затвореног базена и замену целокупне базенске технике и фасадне столарије, а укупна вредност радова износи око милијарду динара.

– Радови на затвореним базенима се приводе крају. Почели су у јуну, а рок за завршетак радова је 15. децембар. Прве професионалне спортисте и остале посетиоце очекујемо око Нове године. Сада нам предстоје радови на санацији отворених базена, као и на постављању такозване „плаже“ и осталих припадајућих садржаја. За тај посао општина Стари град је издвојила 320 милиона динара, а радови би требало да буду готови до следеће летње сезоне. Треба напоменути да ћемо и на отвореном имати олимпијски базен. Стари базен ће се заротирати за 90 степени и проширити до олимпијских димензија, – рекла је председница општине Мирјана Божидаревић.

Директор СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“ Петар Поповић је рекао да ће радови бити завршени у предвиђеном року и изразио наду да ће први сусрет са спортистима и рекреативцима бити већ за Нову годину.

– Унутрашњи базени су опремљени најсавременијом техником у виду машинских инсталација, климатизације и филтера. Заиста можемо бити веома поносни на овај објекат, јер се ради о последњој речи базенске технике. Базен ће бити приступачан и особама са инвалидитетом. За њих је уграђен специјалан лифт за приступ базену, – рекао је Петар Поповић.

У склопу реновирања затворених базена, у току су радови на адаптацији сауна и хидро-масажних кабина. Према најавама директора СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“ Петра Поповића, након завршетка радова на санацији отворених базена, на ред ће доћи и остатак зграде где се налазе сале за остале спортове и управа зграде. Петар Поповић најавио је и да ће прво званично спортско такмичење у СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“ бити европско првенство за јуниоре у пливању, које ће се одржати у јулу следеће године.