ИЗЛОЖБА „У ЕСЕН НА ART LESSON“ 29. НОВЕМБРА У ПАРОБРОДУ

У организацији Општине Стари град, Канцеларије за младе и Установе културе „Пароброд“, тридесет младих са Старог града боравило је од 27. октобра до 2. новембра на студијском путовању у Есену, главном граду немачке регије Рур. Сврха путовања била је упознавање са градом који је проглашен Европском престоницом културе 2010. Младе са Старог града данас су у Општини Стари град примили председница општине Мирјана Божидаревић, Ана Даниловић, заменица председнице и Марко Бастаћ, члан Општинског већа.

-Драго ми је што могу да вас поздравим и упознам. Окупили смо се данас да чујемо ваше утиске са студијског путовања. С обзиром да се Београд кандидује за престоницу европске културе 2020. годину , надамо се да ћете за десет година активно учествовати у друштвеном животу и на тај начин допринети да се тај циљ оствари, рекла је Мирјана Божидаревић, председница:

– Ово је прилика да поделимо међусобно импресије са пута, и да најавимо изложбу о посети Есену коју планирамо за 29. новембра у Установи културе „ Пароброд“ рекла је Ана Даниловић, заменица председнице општине , која је такође са младима Старог и колегом Марком Бастаћем боравила у Есену.

Након приказивања петнаестоминутног документарног филма са путовања, Златко Црногорац, извршни продуцент „Пароброда“ позвао је све учеснике на радни састанак на коме ће се говорити о концепцији и сценографији изложбе, а њени аутори ће бити сви чланови делегације младих Старог града.

Мултимедијална изложба ће обухватити филмске записе, прилоге и фотографије који ће се уз бројне утиске са „Твитер“ друштвенe мрежe, које су млади свакодневно ажурирали током боравка у Немачкој, представити јавности.