МЕЂУНАРОДНИ ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ

Под слоганом „Да ли смо…. толерантни“, а поводом обележавања 16. новембра – Међународног дана толеранције у ГО Стари град одржана je јуче, 15. новембра конфренција за новинаре.

Организатори обележавања Међународног дана толеранције су Центар за образовање Рома ЦЕРЕЗ, музичка група КАЛ, театар Мимарт, Центар за афирмацију културе Рома и УК „ Пароброд“.

Министарство за људска и мањинска права Републике Србије, ГО Стари град и директор регионалног МТВ Том Ер подржали су организацију обележавња тако да ће се данас, 16. новембра у сали Општине Стари град у 12 сати, одржати округли сто на тему „ Укључивање Рома у функционлано образовање и запошљавање“ .

Након завршетка округлог стола, на Тргу Републике одржаће се пројeкција филма, око 14.30 часова, и шетња „толеранције“ до Установе културе „Пароброд“, где ће се перформансом театра „Мимарт“ и извођењем музичког програма групе „КАЛ“ наставити програм обележавања Међународног дана толеранције.

– Позивамо све грађане Старог града да дођу на дружење и учествују овом мултидимедијалном догађају. Осим радионица биће постављене четири софре: православна, јеврејска, католичка и исламска и биће то прилика да покажемо колико треба да будемо толерантни – поручио је Ристо Рацо, члан Општинског већа ГО Стари град.