ГРАДОНАЧЕЛНИК ЗОРАН РАДОЈИЧИЋ И ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ РАДОСЛАВ МАРЈАНОВИЋ: НАШA ПОЛИТИКA ЈЕ ДА ЗАЈЕДНО СА ГРАЂАНИМА ОД СТАРОГ ГРАДА НАПРАВИМО БОЉЕ МЕСТО ЗА ЖИВОТ

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, са сарадницима, главним градским урбанистом Марком Стојчићем, градским секретарима, директорима јавних комуналних предузећа „Зеленило Београд“, „Градска чистоћа“ и ЈП „Градско стамбено“ боравили су данас у радној посети Градској општини Стари град.  Домаћин радног састанка било је руководство општине Стари град, на челу са председником Радославом Марјановићем.

„Данас смо имали добар и конструктивни радни састанак са градоначелником, градским секретарима и директорима јавних комуналних предузећа. У фокусу нам је био велики пројекат „Линијског парка“. Дефинисали смо обавезе општине око решавања имовинско – правних питања и успоставили непосреднију сарадњу са суграђанима при јавном увиду у План детаљне регулације пројекта. Ово је први у низу договорених радних састанка са челницима Града, са циљем да се системски ефективније и ефикасније решавају комунални проблеми суграђана, убрза реализација реконструкција саобраћајница, паркова и зелених површина, да се одржи и побољша достигнути ниво комуналног реда и чистоће, настави са обновом фасада, уређењем нових паркова, као и да се несметано реализују нови пројекти урбаног уређења Старог града у интересу наших суграђана“, рекао је Марјановић и нагласио да је општина захвална Граду на досадашњој подршци и да се нада да ће се она наставити и у наредном периоду.

„Поносни смо на урађено и на оно што ће се радити, од „Линијског парка“ на Дорћолу, изградње две подземне гараже у Влајковићевој и Фрушкогорској улици и планираних пројеката који ће од Старог града направити боље место за живот, а то је суштина наше политике“, истакао је председник општине Стари град Радослав Марјановић.

Градоначелник проф.др Зоран Радојичић је похвалио сарадњу новог општинског руководства са Градом, али и предузимљивост и иницијативе које на челу са председником Марјановићем предузимају на добро грађана. „Приоритет је изградња „Линијског парка“, истакао је градоначелник Радојичић и најавио уређење парка у Панчићевој улици, налик на већ два парка на Доњем Дорћолу, у Деспота Ђурђа и у Дубровачкој улици. „Наставићемо обнову фасада што је изузетно значајно за Стари град. Уређено је преко 200, а очекује нас обнова нових 60 фасада. Мало нас је успорила актуелна ситуација са епидемијом корона вируса. Такође, упознали смо се са општинским програмом и конкурсом за уређење улаза зграда у које ће бити укључене стамбене заједнице. Одлична иницијатива и програм у коме партиципирају суграђани, што је прави начин да заједно унапредимо квалитет живота свих житеља Старог града“, истакао је након састанка градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић.