РАДИОНИЦА „ДИЗАЈН ИГРАЛИШТЕ“

У холу општине Стари град данас је Ана Даниловић, заменица председнице општине Стари град отворила изложбу Креативне међународне радионице „Дизајн игралиште“ која се по други пут одржава у Београду. Заменица председнице општине је изразила велико задовољство што је општина Стари град била у прилици да помогне овим младим људима, али да су на данашњој изложби они домаћини.

Радионица је окупила средњошколце из Мађарске, Италије и Бугарске, који са својим домаћинима, ученицима Техничке школе „Дрво арт“, израђивали комаде намештај. Тема радионице је „Клупа за ентеријер јавног простора“.

– Међународна радионица „Дизајн игралиште“ је резултат успешне сарадње коју је Техничка школа „Дрво арт“ током протеклих година остварила са школама из Италије, Мађарске и Бугарске. Циљ сарадње је размена искустава ученика и наставника из Србије са њиховим колегама из земаља Европске уније, али и промоција и приближавање Београда и Србије младима из Европе. Да је мало тога што нас раздваја показала су лепа пријатељства, заједничка интересовања и огромна креативна енергија која се ствара током сваког сусрета. Управо због тога, партнерске школе су изразиле жељу да се поново сусретнемо у нашем граду и да ова радионица постане традиционална. Значај радионице препознали су Градски секретаријат за образовање и општина Стари град, који су и ове године подржали иницијативу „Дрво арт“ школе – истакла је др Зорица Ђоковић, директорка школе.

Oве године своју креативност показали су ученици Дизајнерске школе из Београда, Roth Gyula Gyakolo szakkozepisola es kollegium из Шопрона (Мађарска), IPSIA Brugnera из Бруњере (Италија), Национална гимназија за примењену уметност „Тревненска школа“ из Травне (Бугарска) и „Дрво арт“ школа.