ПРОМОЦИЈА КОМУНАЛНЕ ПОЛИЦИЈЕ

Данас на Тргу Републике министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић и градоначелник Београда Драган Ђилас су окупљеним грађанима промовисали значај увођења комуналне полиције за град Београд.

„После више година и наших напора, ове године добили смо Закон о комуналној полицији који ће битно утицати на квалитет живота грађана. Осим Београда, овај закон су добила још 23 града у Србији и овом приликом бих се захвалио министру Марковићу и његовом министарству који су и заслужни за усвајање овог Закона.

Наредне године имаћемо око 350 припадника комуналне полиције који ће се финансирати из градског буџета, и када комунални полицајци буду на улицама нашег града бићемо спремни да у потпуности уредимо све области из своје надлежности на које грађани имају оправдане примедбе“, рекао је Драган Ђилас.

„Већ месец дана промовишемо пројекат увођења комуналне полиције у рад градских управа.Очекивања су велика али Београд данас има квалитетну и стручну власт која је спремна да имплементира све законске норме у свакодневни живот. Комунална полиција ће санкционисати прекршаје, кажњавати бесправну градњу, кажњавати несавесне возаче, кажњавати буку, помагати ђацима, старијим особама, једном речју санкционисати комунални неред“, рекао је Милан Mарковић, министар за државну управу и локлану самоуправу.