ПРОГЛАШЕНЕ НАЈЛЕПШЕ БАШТЕ – ТЕРАСЕ НА СТАРОМ ГАРДУ

Проглашене најлепше баште, терасе на Старом гарду

У организацији Савета за екологију Градске општине Стари град у кући Ђуре Јакшића у Скадарлији одржано је проглашење најлепших башта и балкона на територији општине Стари град.

Окупљене награђене учеснике и новинаре поздравила је Андреа Симонов захваливши се свима који су учествовали у овој традиционалној акцији.

„ Општина Стари град и Савет за екологију већ двадесет година спроводе акцију проглашавања најлепших башта, тераса, балкона на својој територији. Све је почело 1989. године и ево ове године славимо јубилеј постојања“, рекла је председница Градске општине Стари град Мирјана Божидаревић, додала да „ данас све београдске општине проглашавају најлепше зелене површине на својој општини а на нивоу града ЈКП „Зеленило Београд“ спроводи акцију „За Зеленији Београд“ којом на нивоу града проглашава најуспешније. Радује ме што ове године имамо више учесника јер тако ћемо само улепшати нашу општину која нажалост осим Калемегдана нема много зелених површина“. рекла је Мирјана Божидаревић и честитала свим учесницима акције.

Ана Даниловић, заменица председнице је у име општине и Савета за екологије уручивала награде. Награђени су добијали новчане нагрде, дипломе, статуе џивџана и платнене торбице. Прво место награђено је са 25.000 динара, друго са 20.000 док је треће награђено са 15.000 динара.

У категорији за најлепше двориште пословног простора прво место проглашено је двориште Предшколске установе „Дечји дани“ – вртић „Скадарлија“. За најлепшу башту проглашена је башта ресторана „Шешир мој“. С обзиром на вишегодишње освајање првог места, власник ресторана господин Влада Илић ове године је новчану награду „уступио“ Црвеном крсту Стари град. За најлепши ресторан пицерију проглашен је ресторан „Орао“ чији се власник такође одрекао новчане награде у корист Црвеног крста Стари град. Најлепши ресторан сплав ове године од стране чланова жирија Савета за екологију проглашен је сплав „Воденица“.

У категорији за најлепшу терасу – балкон је прво место освојила тераса Загорке Раосављевић у Улици Солунска 25. Друго место освојила је тераса госпође Даринке Матић – Маровић и налази се у Улици Тадеуша Кошћушка 68, док су треће место су поделиле две терасе: једна се налази у Улици Ђорђа Јовановића 21 и власништво је госпође Неде Мијатовић. Друга тераса налази се у Улици Тадеуша Кошћушка 74 и власништво је госпође Радице Драговић.

За најлепше двориште – међу блоковски простор прво место је припало Кости Пјанићу из Пајсијеве 1, друго место освојио је Мирко Шћекић из Улице Браћа Барух 1, док је треће место освојила Гордана Видовић из Бранкове улице 22.

У категорији за најлепшу кровну терасу проглашена је тераса Софије Ненадовић из Капетан Мишине 23 –а, друго место освојила је тераса Војке Кукољ из Улице цара Душана 82 –а. Треће место деле две терасе:

Један се налази у Кнез Милетиној 14 и власништво је Родољуба Јовановића, а друга у Палмотићевој 25 и припада Анђелки Јовановић.

После поделе награда са музичким програмом представили су се малишани из вртића „Скадарлија“.