ПРОГЛАШЕНЕ НАЈЛЕПШЕ БАШТЕ, ТЕРАСЕ, БАШТЕ РЕСТОРАНА

У акцији «Моје двориште мала плућа град» која је трајала месец дана, чланови жирија Савета за екологију Старог града обишли су територију општине и том приликом, на основу утврђених критеријума изабрали најлепше баште, дворишта и терасе на Старом граду.
Иначе ово је једна од дугогодишњих, традиционалних акција Савета за екологију којом се осим улепшавања и заштите животне средине подстиче и такмичарски дух суграђана. Овогодишње проглашење одржано је у Кући Ђуре Јакшић у Скадарлији. Награђене суграђане поздравила је Мирјана Божидаревић, председница општине и уз честитке за освојене награде,уједно им се захвалила на труду који улажу да оплемене и улепшају простор и позвала и друге Старограђане да се придруже овој акцији.
Сви награђени добили су дипломе, статуе џивџана и као пригодан поклон – метле.
У категорији за најлепшу башту пословног простора – ресторана прво место је освојила башта ресторана «БЕЛА ВИСТА» у Карађорђевој 2-4. Друго место припало је башти ресторана «Погођена патка који се налази у Улици Ђуре Даничића 13, док је треће место освојила башта зграде у Улици Деспота Стефана
У категорији најлепше двориште прво место је освојило двориште у Цетињској 10, и то захваљујући труду госпође Марковић која са својом кћерком успела да овај простор оплемени великим бројем саксија разнобојног цвећа. Друго место припало дворишту у Улици Миће Поповића 14-а. Захваљујући вредним рукама госпође Јелене Продановић овај део Старог града личи на призор из бајке. Треће место освојило је двориште у Улици Страхињића бана 72а и дело је руку једног дечака који има 15 година а који се од своје седме године брине о овом дворишту.
У категорији за најлепшу терасу прво место освојила је тераса господина Радета Јовановића из Кнез Милетине улице број 14, друго место освојила је тераса у Улици Деспота Стефана 29-31 господина Антонија Усмианија док је треће место у овој категорији припало тераси господина др Душана Николиша у Улици Кнеза Милоша 16.