СА СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Помоћ студентима и ђацима

На данашњој седници Општинског већа прихваћен је захтев тројице студената Математичког факултета Милана Новаковића, Александра Пајчева и Марка Радовановића који ће учествовати на највећем међународном студентском математичком такмичењу. Иначе такмичење се одржава у Одеси од 20. до 27. јула. Сваком од њих одобрена је новчана помоћ у износу од 20.595.00 динара.
Удружењу ратних војних инвалида општине Стари град одобрена је помоћ од 36.000 динара за куповину школског прибора за децу инвалида.
Музеју позоришне уметности одобрена је донација у износу од 1.400.000 динара за заштиту музејске грађе, рестаурацију макета , извођење конзерваторских радова и рестаурацију уметничке збирке и видео материјала.

Без бесплатних пропусница

На данашњој седници Већа, једногласно је прихваћена информација којом је Вјера Радовић, члан Већа дала одговор на иницијативу грађана ромске националности а поводом захтева за доделу бесплатних пропусница за коришћење отворених летњих базена ЈП СРЦ «Милан – Гале Мушкатировић».
У информацији се, између осталог каже да је општина отворила Канцеларију за ромска питања у намери да сагледа стање суграђана ромске националности по разним сегментима живота и заједно са свим државним институцијама, које су надлежне, помогне овом делу становништва у областима које су прихваћене од стране Владе Србије.
Два грађанина ромске националности имају идеју да је за ромску популацију најцелисходнији вид помоћи коришћења базена током лета. Сматрамо да је ова идеја њихов лични став. Напомињемо, да је већ традиција града Београда да обезбеђује сваког лета финансијска средства која ученицима свих школа дају могућност да једном недељно са ђачким књижицама бесплатно користе све базене у Београду.
Свим болесним и социјално угроженим грађанима наше општине председник општине је, уз сагласност чланова Општинског већа, изашла у сусрет додељивањем једнократне социјалне помоћи уколико су лично упутили молбу и уколико су своје стање о социјалном стању или болести документовали.