КОШИЦЕ СКРОЗ

Са задовољством вас позивамо да нам се придружите у понедељак 9. септембра од 20 часова у Установи културе градске општине Стари град Пароброд (Капетан Мишина 6а), на званичном догађају поводом завршетка пројекта Канцеларије за младе Стари град “Ко ће у Кошице?”.

Тридесет младих људи са територије општине Стари град имало је прилику да путује у овогодишњу престоницу европске културе, Кошице у Словачкој.

Они су се са путовања вратили препуни утисака и поделиће их са нама у склопу мултимедијалне изложбе “Кошице Скроз”. За време изложбе биће премијерно приказан документарац као и промоција монографске публикације, изложба фотографија и меморабилија са путовања.

Захваљујући напору и подршци општине Стари град овај пројекат доживео је своје четврто издање. Путовање у источну Европу, над којом смо некад предњачили, а данас се на њу угледамо, у оквиру пројекта Канцеларије за младе и Установе културе Старог града у својој 4 години је заправо финале мисије звано „100 путника у 6 држава у 5 европских престоница културе и 7 других градова”.

На овом догађају очекујемо и присуство представника Амбасаде Словачке Републике, Амбасаде Републике Пољске, земаља које смо ове године посетили али и представнике делегације Европске уније, Француске као и Амбасаде СР Немачке који су млади суграђани имали прилике да посете у оквиру овог пројекта 2010. године.

Добродошли!