ПРИЈЕМ ПОЛИЦИЈСКОГ ТИМА РАГБИСТА ИЗ ЛАНКАШИРА

Општина Стари град угостила је данас полицијску селекцију рагбиста из области Ланкашир из Енглеске, која у Београду борави поводом одигравања пријатељских утакмица са домаћом рагби селекцијом „Србија 13“. Утакмице са рагбистима из Енглеске последње су припреме које наша комбинована селекција „Србија 13“ игра пред утакмице са Немачком и Русијом у такмичењу „Европски штит“.

– Драго нам је што сте гости у нашем граду. Општина Стари град је централни део Београда и подразумева се да смо актери у највећем броју културних и туристичких дешавања. Пошто је наша сарадња традиционална, јер смо се срели и пре шест година, надам се да ћемо вас поново угостити – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Стари град.

На пријему, где су присуствовали и представници амбасаде Велике Британије, као и представници Српске рагби лиге, констатовано је да Србија и Енглеска деле исту страст према спорту и да ће искуство из Енглеске допринети развоју овог спорта у Србији. Представници полицијског рагби тима из Ланкашира уручили су председнику општине Стари град Дејану Ковачевићу специјалну плакету, док су члану Већа општине Петру Бојовићу у знак захвалности за гостопримство поклонили препознатљиву капу енглеске полиције.