СТАРИ ГРАД ЗАПОЧЕО РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКТА „ЦЕНТАР ЗА ПОДРШКУ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ МЛАДИХ“

У великој сали Градске општине Стари одржан је први инфо дан пројекта под називом „Центар за подршку предузетништву младих“, а који општина Стари град реализије у партнерству са Регионалном агенцијом за развој и европске интеграције (РАРЕИ). Пројекат се финансира из буџета Републике Србије, односно уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, у склопу овогодишњег Јавног конкурса за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу.

Општи циљ пројекта је стварање и унапређење услова којима се подстиче предузетништво младих и њихово лично и професионално усавршавање на територији ГО Стари град. Пројектне активности имају за циљ подршку развоју и унапређењу предузетништва младих незапослених на општини Стари град кроз стварање Центра за подршку предузетништву младих у коме ће младима бити пружен сет подршке у виду менторства и обука за започињање, вођење и унапређење сопственог бизниса. Центар за подршку младима ће бити на располагању свим младима који имају идеју да започну сопствени посао, а током имплементације пројекта обезбеђен је сет нефинансијске подршке у виду обука и менторства за 15 младих људи, који ће бити одабрани на предстојећем јавном позиву.

Данашњи инфо-дан је само прва у низу промотивних активности чији је циљ да се млади информишу и мотивишу за учешће у пројекту. Поред тога, биће организовани и предузетнички meet-up са циљем сусрета и разговора успешних младих предузетника и учесника на пројекту, као и осталих заинтересованих младих који размишљају да отпочну свој посао. Овим пројектом капацитети Канцеларије за младе Градске општине Стари град биће додатно ојачани кроз опремање и набавку савремене опреме за реализацију садашњих и будућих пројектних активности.

„Центар за подршку предузетништву младих“ ће дати велики допринос реализацији стратешких циљева Националне стратегије за младе 2015-2025 у погледу унапређења запошљивости и изградњи боље перспективе за стицање квалификација и развој компетенција и иновативности младих.