ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД У РАДНОЈ ПОСЕТИ СТРАЗБУРУ

Делегација општине Стари град, коју су чинили Александра Кнежевић, помоћница председника Градске општине, Александар Тодоровић, члан Већа општине и Угљеша Марковић, представник Канцеларије за младе Стари град, боравила је oд 26. до 29. септембра у Стразбуру.

Том приликом, поред низа састанака са представницима различитих релевантних структура, а у вези са могућностима које Савет Европе нуди локалним самоуправама и локалним актерима из низа области – од образовања до информисања, делегација је учествовала и на Ентер семинару „Од локалне политике до праксе – унапређење приступа младих људи социјалним услугама на локалном нивоу“. Семинар је организовало Одељење за младе Савета Европе и одржан је у Европском омладинском центру Стразбура.

Током семинара, представљене су врсте подршке коју Савет Европе може по питању ове теме пружити учесницима програма, а које укључују подизање капацитета омладинских радника и локалне администрације која ради са младима, достављање информативних и промотивних материјала, учешће у различитим тренинг програмима и студијским посетама, финансијску подршку за пилот пројекте, умрежавање и стављање на располагање богате мреже контаката Савета Европе.

Све информације до којих су чланови делегације дошли током посете, а које се односе на могућности за додатно укључивање локалне самоуправе у програме Савета Европе биће адекватно представљене на локалном нивоу, како би се сви актери од значаја укључили у њихово коришћење – од обезбеђивања подршке за пројектне идеје до учешћа младих у тренинг програмима и семинарима широм Европе.