ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СУГРАЂАНИМА: ИЗВИНИТЕ!

Председник Градске општине Стари град Марко Бастаћ обратио се Старограђанима писмом у ком се извињава јер средства за реализацију пројекта „Заједно за вашу зграду“ неће бити исплаћена ове године, као што је планирано.

Наиме, више од половине стамбених зграда на Старом граду конкурисало је почетком године код општине за финансијска средства за уређење и обнову. Међутим, због бројних разлога, међу којима су драстично смањен буџет и одузимање пословног простора од општине Стари град извесно је да у текућој години новац неће бити испплаћен скупштинама станара. У свом писму, предсеник Бастаћ тврди да ниједан од много разлога за тренутно стање, не може бити оправдање и извињава се суграђанима. Поред тога, најављује и нову акцију општине, која ће оживети месне заједнице и доношење одлука о трошењу општинског новца препустити грађанима.

Марко Бастаћ сматра да је поштено упутити извињење грађанима уколико постоје разлози за то.

– Не постоји пракса да се политичари и јавни функционери извињавају грађанима. Мислим да је људски извинити се и отворено и искрено саопштити да постоје проблеми – каже председник општине Стари град и поручује да се не предаје без борбе.