ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД МАРКО БАСТАЋ: РЕФЕРЕНДУМ ДО 16. ЈУНА

 

Референдумски процес на општини Стари град почео је данас и трајаће до 16. јуна, а 56.000 грађана имаће право да се изјасни о томе да ли је за укидање саобраћаја око Трга Републике, изградњу Гондоле на Калемегдану и да ли су за увођење тролејбуског саобраћаја на Гундулићев венац.

Председник општине Стари град Марко Бастаћ рекао је новинарима да ће анкетари ићи од зграде до зграде и омогућити грађанима да гласају, а да ће они са којима се „мимоиђу” моћи да гласају сваки дан у згради општине од 8.00 до 20 сати.

„Спровођењем овог референдума желимо да заштитимо сам закон, јер све оно што они (власт) раде у овом тренутку је ван свих планова, дозвола, ван здраве логике”, рекао је Бастаћ.

Он је рекао и да ће по завршеном референдуму, општина послати Скупштини града резултате, јер сматра да је нормално да неко кога је бирао народ прихвати вољу грађана.

„Уколико не прихвате вољу грађана то је јасан показатељ да и поред вређања струке, они вређају и грађане”, нагласио је Марко Бастаћ,

На наводе да само град и држава имају право да расписују референдум, док то право нема и градска општина, председник староградске општине је казао да би власт, када би била у праву поднела жалбу Управном суду.

„Ми имамо законско право да распишемо референдум и то смо урадили, а Српска напредна странка и градски чиновници се плаше воље грађана и зато покушавају да опструишу овај референдум”, истакао је председник општине Стари град Марко Бастаћ.