ПРЕДЛОЖЕН НАЦРТ ЗА МАРИНУ “ДОРЋОЛ”

Последњег дана јуна одржана је шеста по реду седница СО Стари град у овом сазиву којом је председавала Мирјана Божидаревић, председник општине.

Након уобичајеног уводног дела усвојен је дневни ред седнице а прва тачка односила се на престанак мандата одборника Миодрага Миловановића, Владимира Радића и Драгане Зељковић, који су поднели оставке на своја одборничка места, док су потврђени мандати новим одборницима Маријани Милошевић, Мирјани Павловић и Бојану Ђурићи , сви са изборне листе Демократска странка Србије – Војислав Коштуница.

Друга тачка дневног реда односила се на предлог Одлуке о завршном рачуну буџета општине за 2004. г. те се том приликом дборницима обратила Радмила Бугарски, руководилац Одељења за привреду и буџет. Она је између осталог истакла да је у 2004. години јавни приход износио 729.283.007 динара, док је укупни остварени приход буџета 726.671.898 динара. Вишак прихода у износу од 247.778.416 динара преноси се у наредну годину и распоређен је кроз Одлуку о буџету за 2005. годину.

Трећа тачка дневног реда односила се на Одлуку о успостављању сарадње између општина Стари град и Старе место у Братислави. Председница Мирјана Божидаревић истакла је значај успостављања културних и привредних односа, као и односа из области просвете и спорта са овом словачком општином која, осим сличности у називу, са нашом општином дели и про реформску и про европску оријентацију у организацији рада локалних управа.

Одборници су једногласно прихватили Одлуку о братимљењу. Већином гласова изгласана је и четврта тачка да се изабере још један заменик Јавног општинског правобраниоца те је на то место именована Татјана Прцовић, дипломирани правник из Требиња.

Последња тачка седнице односила се на мишљење на Нацрт плана детаљне регулације за марину “Дорћол” а на предлог Савета за архитектуру и урбанизам. Предлог ће бити достављен Скупштини града а њему ће се 12. јула водити јавна расправа. Председник Савета за архитектуру и урбанизам госпођа Мирослава Јефтић образложила је одборницима План Нацрта који је рађен две године и којим је планирана изградња 75.000 метара квадратних у вредности од 14 до 18 милиона евра. Сама марина не би била рентабилна али простор око ње са претећим садржајима и локацијама је оно што би свакако користило грађанима.

Снежана Гардашевић (СРС) поднела је иницијативу да општина обезбеди новчана средства за куповину вакцина за ревакцинацију све деце са Старог града коју је председница оценила као добру и изразила наду да ће Општинско веће о томе ускоро одлучивати.

На крају седнице председница Божидаревић је изјавила да ће сви одборници добити одговоре на њихова питања до следеће седнице и то у писаној форми.